Workshops

korte of meerdaagse workshops over Mekelogisch beheer

Korte workshop

Door in groepjes met een onderwerp bezig te gaan beklijft informatie die wij geven tijdens een opdracht  vaak beter. Een korte workshop vindt grotendeels binnen plaats. Beter 1 keer zien dan tien keer horen. De groepsgrootte hiervoor is maximaal 30 personen.

Meerdaagse workshop

Hoe vaak gebeurt het niet dat men heel voldaan over de opgedane kennis van een cursus komt maar de volgende dag eigenlijk niet weet waar te beginnen. In een meerdaagse cursus gaat men zelf aan de slag met maaien, natuurtechnisch bosbeheer of begrazing. Als je om die orchidee heen maait, maai je wel de knoopkruid af. Je moet maaien maar hoe ga je dan om met die dwergmuis. We kunnen het in presentaties gedetailleerd uitleggen maar als je er zelf voor staat, zie je ineens problemen. Beter 1 keer doen dan 10 keer zien.

Bij een meerdaagse workshop kan het accent zeer sterk op uitvoering liggen. In een groepje van 3 tot 6 mensen werkt bijvoorbeeld Jaap mee als een soort meewerkend voorman. Vaak is hierbij naast educatie, uitvoering ook echt een doel. Sterke punten aan deze vorm zijn dat er een klus geklaard wordt waar wat minder werkdruk op ligt, het is vaak lekker om buiten aan het werk te zijn, mensen vanuit kantoor krijgen meer voeling met de uitvoering terwijl mensen van de uitvoering zien dat die mensen van kantoor buiten soms ook wel hun mannetje staan. Soms is er geen geld voor het aanleggen van een ijsvogel wand, bijenhotels of een vleermuisverblijfplaats maar wel voor scholing. Uitvoering van dergelijke projecten kan educatief, heel leuk en heel nuttig voor de natuur zijn.

De meerdaagse workshop kan gegeven worden in een terrein van de cursusnemers zelf. Dan kan het resultaat makkelijk langer door hen gevolgd worden.

 

Presentatie of workshop boeken? Neem contact op met Jaap en Dorien!

T: 0516 433 978 / 06 1327 6390

E: info@mekelogischbeheer.nl